Олія із зародків пшениці
Вперше в Україні фірма «Наша марка» створила цілу гаму продукції на основі зародків пшениці.
Із зародків пшениці способом низькотемпературної екстракції одержують олію. Це густа рідина від світло-жовтого до темно-оранжевого кольору. Характерною особливістю технології одержання олії є збереження в продукті природних поєднань і пропорцій комплексу біологічно активних речовин.
Вони містяться в олії в максимально концентрованому вигляді під захистом власних антиоксидантів. Олія із зародків пшениці — одне з найкращих джерел природного вітаміну Е (токоферолу).
Склад. Легкозасвоювані ненасичені жирні кислоти (вітамін Р), фосфоліпіди, каротиноїди, амінокислоти, ферменти, біологічно активні речовини, макро- і мікроелементи (калій, натрій, кальцій, залізо, мідь, цинк, магній, фосфор, хром), вітаміни (А, Д2, Е).
Дія. Вітаміни, які входять до складу олії, беруть участь в ліпідному і білковому обмінах, стимулюють роботу імунної системи, покращують обмінні процеси в кістковій тканині і шкірі, стимулюють процес кровотворення, беруть участь в утворенні гемоглобіну, нормалізують ендокринний баланс.
Мікроелементи олії із зародків пшениці суттєво впливають на обмінні процеси і сприяють профілактиці серцево-судинних захворювань, оскільки більшість з них входять в активні центри різних фер-ментів-каталізаторів біохімічних реакцій в організмі.
Олія із зародків пшениці дає позитивний результат при розв'язанні проблем, пов'язаних з поганим станом шкіри, слизового та волосяного покриття.
Низький вміст вільних жирних кислот дозволяє вживати олію з зародків пшениці хворим з серцево-судинними порушеннями для профілактики і лікування атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, стенокардії.
Біологічно активні речовини, які входять до складу олії з зародків пшениці, представляють собою ферментоподібні сполуки, які використовуються організмом для синтезу власних ферментів або ж їх замінюють в метаболічних процесах, що особливо важливо для людей, які страждають порушенням всмоктування в кишечнику.
Високий вміст токоферолу (вітаміну Е) і ненасичених жирних кислот дозволяє використовувати олію з зародків пшениці для попередження активації вільнорадикального окислення в організмі при дії несприятливих факторів зовнішнього середовища, особливо для сповільнення процесів старіння.
Олія з зародків пшениці відновлює клітини печінки при патологічних станах, що дуже корисно при прийомі великих доз антибіотиків і сульфаніламідних препаратів.
Застосування олії з зародків пшениці сприяє підвищенню потенції у чоловіків і стабілізує дітородну функцію у жінок.
Олія з зародків пшениці покращує виділення жовчі, що підсилює метаболічні процеси, підвищує енергетичний потенціал організму.
Внутрішнє застосування. Для профілактики захворювань і передчасного старіння. По 1 ч. л. 2-3 рази на день за 30 хвилин до їди, протягом 2-3 тижнів. Далі перерва 1-2 місяці.
Для профілактики виразкової хвороби шлунка. Натщесерце 1 десертна ложка 1 раз на день, протягом місяця.
Для профілактики коліту і гастриту. Ввечері, через 1-1,5 години після прийому їжі, по 1 десертній ложці протягом 3-4 тижнів.
Для зниження негативної дії променевої терапії. По 1 ч. л. 2-3 рази на день, перед їдою, протягом 1 місяця.
При варикозному розширенні вен. По 1-2 ч. л. на день.
При гепатитах. По 1 ч. л. 2-3 рази на день перед їдою, протягом 1 місяця.
Метод крапельного всмоктування. 15-20 крапель олії з зародків пшениці під язик, не ковтаючи.
Зовнішнє застосування. Показано при опіках, ударах, псоріазі, екземі, тріщинах сосків, запаленні слизової, ерозії шийки матки, обмороженні, запаленні суглобів. 5-10 крапель олії нанести на ватний тампон і прикласти його до ураженої ділянки. Курс 10-15 процедур.
При слабкому, тонкому, ламкому волоссі. За 20-30 хвилин до миття голови втирати олію в шкіру волосяної частини масажними рухами. Курс лікування — 5-6 процедур.
При кровоточивих яснах. Полоскання рота 1 ч. л. олії 2-3 рази на день, протягом 3 тижнів.
З косметичною метою. 2-3 краплі олії додати в маски для обличчя і шиї. З метою профілактики утворення зморщок довкруги очей наносять олію 1 раз на день, перед сном.